Sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma

PwC je tržišni lider u procjeni ranjivosti sustava s obzirom na rizike pranja novca (eng. Anti-Money Laundering - AML) i financiranja terorizma (eng. Combating Financing Terrorism - CFT), procjene programa usklađenosti i pomoći u unaprjeđenju postojećih sustava i kontrola. Razvili smo sveobuhvatan pristup smanjenju rizika, poboljšanju upravljanja rizicima i provedbi operativnih rješenja. Surađujemo s Vama kako biste se uvjerili da su kontrole usklađenosti u području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma učinkovito implementirane i dovoljne za kvalitetno upravljanje rizikom i zahtjevima regulatora.

Kako Vam možemo pomoći?

Naš tim stručnjaka može Vam pomoći razviti učinkovit i djelotvoran sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma koji će pratiti rizike s kojima se Vaša organizacija suočava kao i uskladiti se s regulatornim očekivanjima i novinama na području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma.

Naši AML stručnjaci blisko surađuju s Vama kako bismo razumjeli Vaše poslovanje i pomogli Vam izraditi vlastite sustave kontrola u području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, a u svrhu učinkovitog upravljanja rizikom i zahtjevima regulatora.

Naš sveobuhvatan okvir za upravljanje rizikom optimizira Vaše ljude, procese, tehnologiju, upravljanje i funkcije kontrole, uključujući:

Uskladiti svoje poslovanje u skladu s nalazima regulatora

Razumijemo koja su očekivanja stavljena pred Vas kada se radi o razvoju i provedbi akcijskih planova za rješavanje utvrđenih mjera od regulatora. Naši stručnjaci mogu Vam pomoći da utvrdite odgovarajuća rješenja.

Interne revizije sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma

 • Pružiti ćemo Vam podršku prije provođenja interne revizije sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma
 • Naš tim stručnjaka provesti će obveznu reviziju programa sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma (AML revizija)

Edukacije prilagođene svakom sektoru obveznika

Nudimo Vam izobrazbu zaposlenika uključenih u program sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma

 • Održavanje godišnjih treninga za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma (PwC's Academy AML seminari)
 • Održavanje specijaliziranih radionica
 • Održavanje posebnih radionica za Upravu društva, interne revizore i ovlaštene osobe za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma
 • e-learning
 • izobrazbu prilagođenu Vama

Smanjenju rizika neusklađenosti

 • Usklađenje s propisima i preporukama nadležnih tijela
 • Izrada programa i internih politika za sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma na temelju procjene rizika
 • Provjera adekvatnosti postojećeg sustava za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma
 • Provjera efikasnosti postojećeg sustava

Praćenju postojećeg sustava i njegovoj optimizaciji

 • Optimizacija postojećeg sustava za sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma
 • Tehnološka podrška i aplikativna rješenja

Edukacije u listopadu

Prepoznavši izazove u dinamičnom poslovnom okruženju, karakteristične za svaki sektor obveznika, PwC započinje s ciklusom seminara namjenjenim stručnjacima iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, prilagođen potrebama kreditnih institucija. Kroz seminare, sudionici će imati priliku pojasniti postojeće dileme povezane s primjenom zakonodavstva te čuti o "best practices" procesa implementacije. 

Preuzmi brošuru

Prepoznavši izazove u dinamičnom poslovnom okruženju, karakteristične za svaki sektor obveznika, PwC započinje s ciklusom seminara namjenjenim stručnjacima iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, prilagođen potrebama financijskih institucija (leasing, factoring, osiguravajuća i mirovinska društva). Kroz seminare, sudionici će imati priliku pojasniti postojeće dileme povezane s primjenom zakonodavstva te čuti o "best practices" procesa implementacije. 

Preuzmi brošuru

 

 

Prepoznavši izazove u dinamičnom poslovnom okruženju, karakteristične za svaki sektor obveznika, PwC započinje s ciklusom seminara namjenjenim stručnjacima iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, prilagođen potrebama posrednika u prometu nekretnina i trgovcima dragocjenostima. Kroz seminare, sudionici će imati priliku pojasniti postojeće dileme povezane s primjenom zakonodavstva te čuti o "best practices" procesa implementacije. 

Preuzmi brošuru

Prepoznavši izazove u dinamičnom poslovnom okruženju, karakteristične za svaki sektor obveznika, PwC započinje s ciklusom seminara namjenjenim stručnjacima iz područja sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, prilagođen potrebama priređivača igara na sreću i ovlaštenih mjenjača. Kroz seminare, sudionici će imati priliku pojasniti postojeće dileme povezane s primjenom zakonodavstva te čuti o "best practices" procesa implementacije. 

Preuzmi brošuru


Kontaktirajte nas

Katarina Pranjić

Katarina Pranjić

Upravljanje rizicima & usklađenost, PwC Croatia

Ostanimo povezani: