Usklađivanje poslovanja, gospodarstva i zajednice

Današnja gospodarska i politička previranja odražavaju kontinuiranu neusklađenost između poslovnog okruženja i gospodarstava s jedne strane te prihvatljivih društvenih utjecaja s druge strane.
Kako možemo bolje uskladiti poslovnu zajednicu, gospodarstva i društva?


Bob Moritzov blog: Razumijevanje nove faze globalizacije

U našem 20. globalnom istraživanju mišljenja predsjednika uprava, veliki broj poslovnih lidera rekao nam je da postaje sve teže balansirati između globalne konkurencije i protekcionizma, iako će se većina i dalje fokusirati na pozitivne aspekte globalizacije. Bob Moritz, PwC-ov globalni predsjednik, objašnjava zašto je to važno.

O čemu razmišljaju predsjednici uprava u srednjoj i istočnoj Europi?

20. globalno istraživanje mišljenja predsjednika uprava gleda na protekla dva desetljeća brzih transformacija u srednjoj i istočnoj Europi, pokušavajući predvidjeti što bi budućnost mogla donijeti, nudeći mišljenja poslovnih lidera o trima područjima koja su identificirali kao ključna za nastavak uspjeha njihovih poduzeća: žestoko natjecanje oko kadrova, digitalno povjerenje i inovacije te osiguravanje da svi segmenti društva imaju koristi od rasta.


„Paying Taxes 2017”

„Paying Taxes 2017“, sada u svom jedanaestom izdanju, nastavlja biti jedinstveno izvješće PwC-a i Svjetske banke. To je jedino istraživanje koje na temelju analize lokalnog hipotetskog srednjeg poduzetnika, mjeri i procjenjuje relativnu lakoću plaćanja poreza u 190 zemalja. Prvi put ove godine analiziramo i dva procesa koji se odvijaju nakon podnošenja porezne prijave. To su traženje povrata PDV-a te ispravljanje pogrešaka u prijavi poreza na dobit, uključujući i posljedični porezni pregled. Ova publikacija također uključuje i dva članka koji daju dublji uvid.

PwC's 365

Aplikacija „365“ donosi najbolje ideje i razmišljanja naših stručnjaka na dohvat prsta.

Download App

PwC 10 minutes app
PwC 10Minutes

Svaka tema u aplikaciji „10Minutes” daje jednostavne odgovore na velika poslovna pitanja.

Download App

Stay Connected: