Informacije o kolačićima


Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranice koje posjećujete stavljaju na vaše računalo. Naširoko se koriste za funkcioniranje ili učinkovitije funkcioniranje web stranica, kao i za pružanje informacija vlasnicima stranice. Upotreba kolačića je sada standard za većinu web stranica. Ako vam korištenje kolačića smeta, možete njima upravljati i kontrolirati ih putem preglednika, uključujući uklanjanje kolačića na način da ih izbrišete iz svoje „povijesti preglednika“ (cache) kada napustite stranicu.

Vrste kolačića:

‘Privremeni’ kolačići (ili kolačići sesije) ostaju u vašem pregledniku samo tijekom sesije vašeg pretraživanja, odnosno dok ne napustite web stranicu.

‘Trajni’ ili ‘sačuvani’ kolačići ostaju u vašem pregledniku nakon sesije (osim ako ih ne izbrišite).

‘Izvedbeni’ kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite neku web stranicu, primjerice koje ste stranice posjetili i dobivene poruke o greškama; ne prikupljaju informacije kojima se identificira posjetitelj, a sve prikupljene informacije se gomilaju što ih čini anonimnima. Izvedbeni kolačići se koriste za poboljšanje načina na koji stranica funkcionira.

‘Funkcionalni’ kolačići dozvoljavaju da web stranica zapamti vaše odabire na web stranici (kao što su promjene u veličini slova, prilagođene stranice) ili da pokrenu usluge kao na primjer komentiranje na blogu.

Korištenje kolačića od strane PwC-a: Sljedeća tablica objašnjava način na koji koristimo kolačiće na ovoj stranici. Korištenjem ove web stranice, suglasni ste da ove kolačiće možemo staviti na vaše računalo/uređaj u navedene svrhe.

Korištenjem ove web stranice, suglasni ste da možemo staviti ove kolačiće na vaše računalo/uređaj za navedene svrhe.

    

Zastarjeli kolačići: Više nisu u upotrebi, ali su još uključeni za stare posjetitelje. Ovi kolačići se mogu brisati.


Stay Connected: