Naša globalna strategija za društveno odgovorno poslovanje

Cilj PwC-a je izgradnja povjerenja u društvu i rješavanje važnih problema. Taj je cilj pokretač PwC-ove potrebe da 'bude uključen': uključen u globalni razgovor i okretanje prema odgovornim poslovnim praksama koje dovode do pozitivnih promjena u svijetu.

Imamo mnoge sposobnosti koje su relevantne za DOP – iste one koje svakodnevno koristimo u svom poslovanju – i koristimo ih kad surađujemo s drugima na postizanju promjena. Pomažemo organizacijama širom svijeta da ojačaju vlastite planove za DOP putem brojnih usluga koje svakodnevno pružamo. Na primjer:

  • Upravljamo vlastitim učinkom, ali imamo i jedinstveni položaj kao mreža tvrtki za profesionalne usluge kako bismo pomogli u integriranju i podupiranju promjena u pitanjima DOP-a na načine koji imaju široke učinke.
  • Pregledavamo, savjetujemo i transformiramo tisuće tvrtki širom svijeta svake godine.
  • Nudimo usluge koje povećavaju povjerenje i transparentnost između tijela vlasti, tvrtke i društva.
  • Doprinosimo razvoju standarda koji podupiru financijske sustave i industrije.
  • Razvijamo nove načine za mjerenje ekoloških, društvenih i ekonomskih učinaka kao i druge usluge putem naših praksi za održivost i klimatske promjene.

Međutim, želimo napraviti korak dalje. Putem našeg vlastitog plana za DOP možemo biti dio rješenja za globalne izazove na dva načina. Svoju stratešku namjeru određujemo na sljedeći način:

Biti katalizator promjene, što znači koristiti naše vještine, glas i veze kako bismo surađivali s drugima i utjecali na aktivnosti koje čine razliku, dovode do promjena i imaju dugotrajni učinak na svijet koji nas okružuje.

Činiti pravu stvar, što znači odigrati svoju ulogu u pitanjima odgovornog poslovanja koja su ključna za naše poslovanje – od kvalitete naših usluga i različitosti naših ljudi do angažmana u zajednicama i našeg ekološkog otiska.

Ovi ciljevi predstavljaju jezgru naše globalne Strategije za DOP, a u čitavoj mreži PwC-a naše tvrtke podržavaju ove ciljeve. Naša strategija DOP-a prilagođena je našim specifičnim prednostima i prilikama koje imamo kao mreža tvrtki za profesionalne usluge. Kako bismo uskladili i strukturirali naše aktivnosti vezane za DOP, usredotočeni smo na četiri područja u kojima zaposlenici PwC-a iz čitavog svijeta mogu odigrati svoju ulogu: odgovorno poslovanje, različitost i uključivanje, angažman u zajednici i odgovornost za okoliš.

Kontaktirajte nas

Branka Rösler

Branka Rösler

Voditeljica ureda, PwC Croatia

Ostanimo povezani: