Skip to content Skip to footer
Search
hr

Industrije


Industrije

Telekomunikacije, industrija zabave i mediji

Strateški pogled na temelj digitalnog gospodarstva

Kako se današnji povezani život sve više oslanja na mreže mobilnih operatera, rukovoditelji telekomunikacijskih tvrtki suočeni su s velikim brojem izazova i prilika. I dok podatkovni promet dostiže nove visine, cijena povezivanja to ipak ne čini: sile komodifikacije su stvarne. Zbog neprestanih zahtjeva za nadogradnjom mreža, mobilni operateri osjećaju kako su u "stisci s novcima" ili kako im prihodi stagniraju. Vodeće tvrtke industrije primorane su preoblikovati svoja poslovanja, pronaći nove načine za isticanje među konkurencijom te osmisliti načine za ostvarivanje zarade od strateške imovine, sve uz istodobno radikalno smanjenje potrošnje i prilagodbu svoje organizacije zahtjevima digitalnog doba. Osim toga, pojava mreža sljedeće generacije i ostalih novih tehnologija predstavlja prilike za ulaganja i rast, ili pak neuspjeh, a to sve zahtijeva analitički strogu i jasnu strategiju u ovom vrlo dinamičnom okruženju.

Kako bismo pomogli našim klijentima – među ostalima, vrhunskim svjetskim, fiksnim, bežičnim, kabelskim, satelitskim i alternativnim operaterima – u strateškom upravljanju troškovima i izdvajanju svog poslovanja s ciljem održivog rasta, pružamo im svježe perspektive.

Budućnost usredotočena na fanove

Ovo su turbulentna vremena za mnoge tvrtke u industriji zabave i medija. Prelazak na digitalnu mrežu odavno je prešao prijelomnu točku. Promjene u potrošnji trgovaca i potrošača i dalje se ubrzavaju, naglašavajući nužnost osmišljavanja novih strategija i fleksibilnih poslovnih modela kako bi tvrtke u industriji zabave i medija mogle napredovati na sve globalnijim tržištima. No, čak i unatoč tim korjenitim promjenama, neke će stvarnosti opstati: aktivni, odani i strastveni fanovi i dalje će predstavljati najvrijedniji element industrije zabave i medija.

Kako se industrija kreće u smjeru izravnog pristupa potrošaču, vjerujemo da će one tvrtke - bez obzira na to govorimo li o globalnim divovima ili malim start-up tvrtkama - koje u potpunosti prihvate pristup poslovanju usmjeren na fanove te način na koji on funkcionira, izdignuti kao novi predvodnici. S opsežnim iskustvom u industriji, funkcionalnom stručnošću i međunarodnim dosegom, združujemo strategiju i provedbu kako bismo ostvarili izravan učinak i trajnu vrijednost za B2C i B2B klijente.

Omogućavanje poremećaja

I dok inovacije poput računalstva u oblaku, strojnog učenja, Interneta stvari i robotike postaju sve uobičajenijima, tehnološke tvrtke spremne su uzdrmati gotovo svaku industriju. Ova vrtoglava promjena te istodobno značajan potencijal za nove kupce otvaraju velike mogućnosti, ali i izazove za tehnološki sektor.

Pomažemo klijentima u donošenju teških odluka o tome koja tržišta žele osvojiti i koje specifične sposobnosti trebaju izgraditi kako bi ostvarili održiv rast.

View more

Plin i nafta

Globalna prisutnost uz veliku industrijsku stručnost

Velik dio naftne i plinske industrije proživio je posebno teške godine, obilježene slabijom potražnjom i niskim cijenama. Poboljšanja učinkovitosti počela su donositi plodove, a svjedoci smo postepenog oporavka sektora.

PwC Strategy& doprinosi velikom industrijskom stručnošću čitavom lancu vrijednosti, kao i funkcionalnim sposobnostima savjetovanja međunarodnih i nacionalnih tvrtki u naftnoj i plinskoj industriji.

Ove prednosti, u kombinaciji s našom globalnom prisutnošću omogućuju nam pružanje podrške međunarodnim i nacionalnim naftnim tvrtkama i naftnim servisima u rastu i snalaženju među izazovima brzo razvijajućeg tržišta. Partnerski surađujemo s našim klijentima kako bismo razvili strategije, poboljšali njihove operativne i financijske performanse te optimizirali njihov portfelj.

View more

Električna energija i komunalne usluge

Učinkovita strategija

Nestabilne cijene energije, neizvjesni izvori opskrbe, agresivan angažman ulagača i intenzivan regulatorni nadzor potiču temeljne promjene unutar komunalnog sektora. Kako ove i druge tržišne sile stvaraju izazove, prepoznatljive strategije, evolucija poslovnog modela, financijski kapacitet, regulatorne inovacije i učinkoviti poslovni procesi postaju ulozima za uspjeh.

PwC raspolaže dubinskim razumijevanjem dinamike industrije, opsežnim iskustvom duž čitavog lanca vrijednosti i širokom funkcionalnom sposobnošću pružanja podrške mnogim vodećim svjetskim tvrtkama za električnu energiju i plin. Naša globalna stručnost na raspolaganju je čitavom sektoru, od tradicionalnih komunalnih poduzeća, trgovaca i prodavatelja, do financijskih sponzora, dobavljača i vlada. Radimo rame uz rame s našim klijentima, pomažemo pri razvoju i provedbi strategije (uključujući pružanje podrške pri M&A transakcijama), unaprjeđenju performansi i stvaranju vrijednosti uz pomoć tehnologije.

View more

Javni sektor

Odvažna, praktična i učinkovita strategija

Uloge, ovlasti i očekivanja vlada postupno se razvijaju uslijed nastojanja da odgovore na složene izazove koji nadilaze birokracije i granice - izazove s posljedicama po budućnost zajednica diljem svijeta.

PwC-ov odjel Strateškog i operativnog savjetovanja savjetuje državne vlasti, javne institucije i nevladine organizacije (NGOs) diljem svijeta na ključnim područjima javne uprave, uključujući financije i poreznu upravu; socijalne usluge i obrazovanje; javno zdravstvo; energiju, okoliš i klimatske promjene; javnu sigurnost, provedbu zakona i pravosuđe; carine, imigracije i sigurnost granica; obranu i nacionalnu sigurnost; ekonomski razvoj i planiranje; politike vezane uz informacijske i telekomunikacijske tehnologije (ICT) i e-vladu te prijevoz.

View more

Maloprodaja

Pobjednici internetske i tradicionalne trgovine

Tradicionalni trgovci na malo suočeni su s radikalnim promjenama i egzistencijalnim izazovima uslijed stalnog rasta online maloprodaje koja odvlači kupce i prodaju daleko od trgovina – te s izmijenjenim očekivanjima kupaca u pogledu asortimana i cijena proizvoda te iskustva kupovanja. Kako bi bili konkurentni, tradicionalni trgovci moraju redefinirati ulogu fizičke trgovine te razviti vlastite prepoznatljive sposobnosti i iskoristiti svoju fizičku i digitalnu prisutnost.

PwC surađuje s trgovcima diljem svijeta kako bi zajednički definirali i proveli strategije potrebne za uspjeh u ovakvom okruženju. Pomažemo klijentima u razvoju različitih konkurentnih sposobnosti te donošenju teških odluka vezanih uz usmjeravanje resursa na ono što je preduvjet za rast - istodobno smanjujući i eliminirajući troškove na područjima koja ne potiču konkurentske prednosti.

 

View more

Financijske usluge

Pretvaranje izazova u prilike

PwC tvrtkama u financijskom sektoru pomaže u izgradnji snage i stabilnosti. Pomažemo klijentima na njihovom putu ka usklađenosti - u usklađivanju strategije, sposobnosti i portfelja proizvoda i usluga. Raspolažemo velikim iskustvom u radu s vodećim tvrtkama za financijske usluge širom svijeta na područjima koja uključuju poslovanje s građanstvom, poslovno bankarstvo, privatno bankarstvo i upravljanje imovinom, ulaganja na tržištima kapitala i investicijsko bankarstvo te osiguranje.

View more

Prijevoz

Usvajanje novih tehnologija i pružanje novih usluga

Korjenite promjene koje zahvaćaju stanovništvo, ekonomiju, tehnologiju, regulativu i očekivanja dionika i dalje stvaraju potražnju za novim i proširenim sustavima i uslugama prijevoza. Uslijed sve većeg broja domaćih digitalnih konkurenata, tradicionalni prijevoznici moraju pronaći svoju priliku među svim tim poremećajima.

PwC surađuje s klijentima koji pružaju usluge prijevoza u privatnom i javnom sektoru širom svijeta kako bismo zajednički razvili i proveli smislene strategije. Uz duboko razumijevanje složenog okruženja i tržišne dinamike u kojima posluju tvrtke i agencije, s našim timovima možete se savjetovati oko svih vrsta prijevoza – na raspolaganju vam je stručnost u brojnim područjima, od poslovne strategije, operacija, organizacijskog dizajna, tehnologije, digitalnih vještina i regulatorne politike.

View more

Automobilska industrija

Inovacije koja pospješuju povrat ulaganja

PwC raspolaže bogatim iskustvom u globalnoj automobilskoj industriji, pomažući višim rukovoditeljima proizvođača i dobavljača vozila da se pozabave ključnim strateškim, operativnim i sustavskim pitanjima koja su potrebna za uspjeh na današnjem tržištu koje se brzo razvija. Pružamo integriranu i autoritativnu industrijsku perspektivu koja se temelji na sposobnostima u kombinaciji s velikom stručnošću na području strategije rasta koja se odnosi na mobilnost i inovacije, strategiju proizvoda i portfelja, transakcije, operativnu izvrsnost, ljude i organizacije te tehnologiju.

Biti članom PwC mreže znači da smo jedinstveno pozicionirani za pružanje usluga od izrade strategije do njezine provedbe, bilo gdje u svijetu. Naše savjetodavne usluge nadilaze sâme ideje, nudeći široki spektar tehničkih i funkcionalnih usluga na bitnim područjima, uključujući upravljanje rizikom, predviđanje kretanja industrije i proizvoda, poreze i digitalne tehnologije. Kao rezultat toga, ostvarujete vrijednost koju tražite: bolji uvid, praktična rješenja, veće prednosti i bolji povrat ulaganja

View more

Zdravstvo

Uključite korisnike i stvorite vrijednost

Područje zdravstva nastavlja s preobrazbom na nove načine. Uzimajući u obzir pitanja kao što su povećanje troškova, izazovi ​​kvalitete, nejednaki pristupi skrbi, stalni gospodarski izazovi i česte reforme zdravstvenog sustava, tvrtke moraju i dalje procjenjivati ​​kako najbolje pristupiti i uspjeti na tržištu.

PwC  surađuje s vodećim zdravstvenim organizacijama diljem svijeta oko svih ovih, kao i mnogih drugih pitanja, uzimajući u obzir različite osnove konkurencije i gradeći sposobnosti nužne za postizanje trajne vrijednosti. Povezujemo duboko poznavanje industrije s opsežnom funkcionalnom stručnošću kako bismo pomogli klijentima, uključujući korisnike, zdravstvene sustave i druge pružatelje usluga, tvrtke u bioznanstvenoj industriji, javne zdravstvene agencije, nevladine zdravstvene udruge i lobističke organizacije.

View more

Kontaktirajte nas

Mislav Slade-Silovic

Mislav Slade-Silovic

Voditelj usluga za strateško i operativno savjetovanje, PwC Croatia

Tel: +385 1 6328 847

Ostanimo povezani: