Stručni članci i istraživanja

Pregledajte ovu stranicu na: English

listopad 2014.

Kratka povijest razlika između ekonomskih projekcija hrvatskog BDP-a i stvarnog kretanja (2009.-2013.)
Hrvoje Zgombić, predsjednik uprave i partner u Odjelu za porezne usluge, daje pregled točnosti predviđanja različitih institucija u makroekonomskim projekcijama u petogodišnjem razdoblju, od 2009. do 2013.

listopad 2013.

Tvrtkama u regiji nužna je promjena regionalnog mentalnog sklopa
Dejan Ljuština, voditelj grupe za poslovno savjetovanje, istražuje razloge zašto su investicije u regiji i regionalna konsolidacija još uvijek češće teme konferencija nego ekonomska realnost.

srpanj 2013.

Otkrivanje vrijednosti pripajanja i stjecanja kroz komercijalno i operativno dubinsko snimanje
Tijekom transakcije, potrebno je jasno shvatiti dinamiku tržišta i posljedice koje ona može imati na poslovanje. Sigurne investicijske odluke donose se nakon što se u potpunosti razumije poslovni kontekst u kojem ciljno društvo posluje.

Restrukturiranje - imperativ konkurentnosti
Mnoge svjetske kompanije restrukturiranje provode u vremenima ostvarivanja dobrih rezultata, upravo iz razloga da održe razinu konkurentnosti na tržištu. Jedna činjenica svakako stoji: u trenutku padanja profitabilnosti i ostvarivanja loših rezultata, restrukturiranje postaje imperativ konkurentnosti.

veljača 2014.

PwC je pokrenuo studiju o plaćama i beneficijama pod nazivom PayWell Hrvatska 2014

Studija o plaćama i beneficijama predstavlja praktičan alat koji pomaže tvrtkama pri razvoju kompetitivnih politika vezanih uz određivanje plaća i cjelokupno upravljanje sustavom nagrađivanja, zapošljavanja i zadržavanja zaposlenika. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u Studiji, molimo preuzmite pozivnicu

ožujak 2013.

Stanje interne revizije u Hrvatskoj

Istraživanje je organizirano kao zajednička inicijativa PwC Hrvatska i Hrvatskog instituta internih revizora kao neovisna analiza ključnih trendova i pitanja unutar struke interne revizije u posljednje tri godine.